El xef Rubén Catalán ha passat per restaurants de prestigi com La Terraza del Casino (Madrid), Akelarre (Igeldo, San Sebastián) i el Rincón del Diego (Cambrils), però cap d’ells tan allunyat de la vida urbana com la Torre del Visco, als afores de Fondespatla, prop d’allà on conflueixen l’Aragó, el País Valencià i Catalunya. Per això, aquest hotel-restaurant sibarita i ubicat en una masia del segle XV a la vora del riu Tastavins, fa gala d’una cuina estretament vinculada a l’entorn natural. De fet, des del menjador s’albira l’extensa finca que produeix molts dels aliments ecològics que s’hi serveixen: noranta hectàrees amb dues mil oliveres (de la varietat empeltre i arbequina), ametllers, camps d’ordi, arbres fruiters i un hort amb verdura fresca. “No només cultivem bona part dels nostres aliments, sinó que també recuperem varietats locals d’hortalisses amb l’assessorament de la Red de Semillas de Aragón”, explica Catalán.
Però a més de les verdures, a mà també hi tenen una bona colla de productors artesanals: els fesols de Beseit, el corder de raça Maellana, la vedella ecològica del Maestrat, els formatges de la Freixneda, el jamón de Teruel i la pesca del Delta de l’Ebre. De tot plegat, en surten plats com el ravioli d’anguila del delta de l’Ebre, amb tòfona negra, caldo d’arrel d’api, ceba i fonoll; l’espatlla de xai a la sidra, verdures estofades i patates al morter o la taula de formatges aragonesos (d’ovella i cabra). El codony casolà amb figues, anous i ametlles pot ser unes bones postres. A més, els vins del Matarranya, la Terra Alta i el Priorat són el gruix d’una carta en constant actualització.
+ INFO
La Torres del Visco (Relais & Châteaux). Carretera A-1414, Km 19. Fontdespatla. Tel. 978 76 90 15 https://torredelvisco.com